Accessibility Tools

Praktisk konflikthåndtering

 

Bedriftsinternt kurs om konflikthåndtering

Konflikt er uunngåelig, både på jobb og hjemme. Vi er forskjellige av vesen og vi har forskjellige og til dels motstridende behov. Men konflikt behøver ikke være destruktivt. Håndtert riktig kan konflikt gi økt klarhet og bedre løsninger.

Hva gjør DU når du er i konflikt? Forsøker du å unngå konflikter, gå rett i strupen på motparten, eller finne fruktbare kompromisser? Hvordan ivareta egne behov uten å tråkke på andre? Opplever du mobbing eller trakassering på jobb? Hvordan møter du urimelig atferd? Ser du andre som mobbes? Hva gjør du da?

HMS Norge har siste år utviklet et kurs i konflikthåndtering sammen med Christian H.Rafn der vi utforsker hvordan konflikt kan gi grunnlag for gode løsninger, og vekst - for begge parter

Verneombud og tillitsvalgte f.eks. står ofte mellom parter som er uenige og bebreider hverandre. Hvordan få begge parter til å forstå hverandre og føre en konstruktiv dialog?
Ledere består i stor grad av å balansere ulike ansattes og gruppers behov. Hvordan gå frem for å skape forståelse både egne og den andres behov?

Vi tar utgangspunkt i anerkjente fagfolk, blant dem Marshall Rosenberg, som er far til den anerkjente metoden "Empatisk kommunikasjon". Metoden er enkel å forstå og effektiv i bruk.

Vi bruker også metoden til Daniel Ofman om "Kjernekvaliteter", for å se etter positive kvaliteter og intensjoner bak atferd vi ikke liker. Metoden gir god innsikt i både egen og andres drivkrefter.

Kursform
Kurset varierer mellom innlegg, øvelser og dialog.
Fyldig kurshefte følger med, der det også inngår nyttige tester og refleksjonsoppgaver.

Kursholder
Vi samarbeider med Christian H. Rafn, som er en meget erfaren kursholder, tidligere HR-sjef og ekspert på psykososialt arbeidsmiljø.

Varighet
Kurset varer en dag. Vi bruker et arbeidshefte som gjør kurset mer konkret, forpliktende og lærerikt.

Kontakt oss gjerne for en prat om hvordan vi kanskje kan holde et bedriftsinternt kurs hos dere.

 

"Der det finnes en knute, finnes det også et bånd"..


.
Kopirett 2024 © HMS Norge AS | Retningslinjer for personvern >