Planlegger dere å gjennomføre en arbeidsmiljøundersøkelse?
Lyst til å gjøre det enklere og mer effektivt?
Vi tilbyr et nytt og effektivt verktøy som vi kaller ENGIN (ENGasjements-INdikatoren).
Arbeidsmiljøundersøkelse + medarbeidersamtale = ENGIN
Godt arbeidsmiljø handler i stor grad om å legge til rette for engasjement, mestring og prestasjoner. ENGIN tar for seg arbeidsmiljøundersøkelsen og medarbeidersamtalen under ett. Først måler vi, så snakker vi om det. Så følger vi opp på alle nivåer. Høres det interessant ut?
Dette er essensen ved ENGIN:
• Vi spør om det som er viktig for bærekraftig arbeidsmiljø, der man kan brenne, uten å brenne ut.
• Vi spør om det du kan gjøre noe med, ikke alt mulig som “kunne vært interessant”, men som du ikke kan gjøre noe med.
Vi følger opp på fire nivåer:
1. Hva kan jeg gjøre selv?
2. Hva må leder hjelpe til med?
3. Hva kan kolegaer bidra med?
4. Hva må til ledelsen for beslutning?
ENGIN er et dialogbasert utviklingsverktøy. Vi måler ikke får å finne avvik og gap. Vi måler ikke for å kontrollere. Vi måler for å legge til rette for økt mestring, trivsel og prestasjoner. Det gir sunne, motiverte medarbeidere og bedre lønnsomhet. Ledelse er i stor grad å legge til rette for mestring for sine medarbeidere, er det ikke?
Ressurser og krav
Arbeidsmiljøforskerne er enige om at det er viktig for medarbeidere (og ledere, selvsagt) at det er rimelig balanse mellom de krav som stilles, og de ressurser man har til rådighet for å møte kravene. Ressursene kan være alt fra forventningsavklaring, hjelpemidler, kompetanse, anerkjennelse, meningsfylt arbeid, gode dialoger, mulighet til å velge selv hvordan jobben skal gjøres, osv. osv. Til sammen har vi 17 påstander i ENGIN som kartlegger den enkeltes ressurser. Kravene som stilles er ganske enkelt 1) Hvor vanskelig er jobben din og 2) Hvor mye har du å gjøre? Kanskje kan det også være for lite (eller for mye) variasjon i jobben. Dette spør vi om. Og så snakker vi om det etterpå.
Ditt bidrag
Til slutt spør vi om du selv bidrar til å hjelpe andre. Vi ønsker ikke et arbeidsmiljø der alle skal ha, men ingen vil gi. Vi ønsker en håndsrekningskultur, gjør vi ikke?
Egne spørsmål?
Vi vet at mange føler at de bare MÅ ha med det og det spørsmålet. Dette lytter vi til. Vi har funnet en kjerne som vi vet virker og så kan vi alltid diskutere tilpassing til din virksomhet. Det kan være forhold som er spesielle og som må med. Ikke noe problem. ENGIN kan også leveres på engelsk.
ENGIN-prosessen består dermed i fire trinn:
1. Svar på undersøkelsen. (23 spørsmål)
2. Fyll ut “Min Plan” som viser hvordan du ser for deg at en forbedring skal komme. Dette er forberedelse til samtale med leder.
3. Leder-medarbeidersamtale: Du snakker med leder for å se hva han/hun kan bidra med. Min Plan oppdateres.
4. Gruppesamtale: Gruppen/avdelingen møtes for å bli enige om hva som må løses på gruppenivå. Hvem kan gjøre hva? Hvem kan hjelpe hvem? Det som ikke kan løses på lavere nivå ender opp som en forespørsel til ledelsen. "Vår Plan” lages av leder og oppfølgingsarbeidet er i gang. Alle får kopi av planen om hvem som gjør hva, når og med hvem.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for en uforpliktende prat om hvordan en ENGIN-prosess kan gjennomføres i din virksomhet.