Guro hjelper deg!

HMS Norge får fra årsskiftet en ekstra ressursperson med på laget! Hun heter Guro Jansdotter Skåre og har en solid bakgrunn som bl.a. koordinerende hovedverneombud i Bærum kommune. Hun har også jobbet i bedriftshelsetjenesten med kursing og systematisk HMS-arbeid.

Sammen med Guro skal vi jobbe for å gjøre våre tjenester enda bedre, slik at du som verneombud, HMS-ansvarlig eller AMU-medlem får den kompetansen du trenger i ditt arbeid. For kompetanse er viktig! Ikke bare det du får gjennom grunnopplæringen, men i enda større grad det du lærer deg underveis i ditt arbeid. Derfor er du medlem av forumet, og med Guro med på laget, vil dette gi et enda bedre tilbud.

Guro vil bl.a. kunne svare på dine spørsmål om verneombudsrollen eller HMS, og du vil få gode tips gjennom artikler og nyhetsbrev. Guro kan også kunne bidra gjennom bedriftsinterne kurs (også digital) og rådgivning.

 

Guro, hva synes du er verneombudets aller viktigste rolle?
Den viktigste funksjonen til et godt verneombud er å ta med seg de ansattes erfaringer og være en god ballspiller med lederen i HMS-arbeidet. Lederen har ansvaret for at driften er i tråd med regelverket, til alles beste. Verneombudet skal sitte på lederens skulder og passe på. Arbeidsmiljøloven er en erfaringsbasert lov som har til formål å få best mulig resultat for både driften og de ansatte, sånn at de holder lenge. I mange bedrifter vil verneombudets viktigste oppgave være å bruke loven for å endre ledelsens unødvendige rovdrift på de ansatte. Disse verneombudene trenger virkelig all hjelp og støtte. I andre bedrifter blir verneombudets viktigste rolle å minne lederne på hvilken kunnskapskompetanse de ansatte virkelig har, og se til at den blir brukt, slik Arbeidsmiljøloven og internkontrollforskriften sier. Da blir alle fornøyd.

Hvilke dilemmaer har du erfart som de vanskeligste for et verneombud?
Ledere har en vanskelig jobb og et veldig stort ansvar. Ingen er helt håpløse og ingen er uoverkommelig gode. Alle ledere gjør egentlig så godt de kan i den situasjonen de befinner seg i, og verneombudet skal derfor være en både en tålmodig watchdog som utvikler HMS-ledelsen over tid. På den andre siden skal de forstå når nok er nok og når rovdriften på de ansatte går ut over deres helse. Da skal et godt verneombud sette foten ned og legge tålmodigheten til side. Dette kan kreve kløkt men kanskje særlig kunnskap. Man må være utålmodig tålmodig. Det er i min erfaring det aller vanskeligste.

Hvordan ser du for deg verneombudet i årene fremover – blir det fortsatt en viktig rolle? Blir den annerledes?
Vernetjenestens rolle blir viktigere i en økonomi som blir mer og mer omskiftelig. Teknologien forandrer seg raskt og måter å arbeide på likeså. Hvis vi klarer omstillingsdansen, blir det en vinn-vinn-situasjon for alle. Uten et verneombud som passer på at prosessen er gode og kunnskapen til de ansatte blir brukt, blir det som å bygge et hus delvis i blinde. Det blir trekkfullt og dårlig. Bedrifter uten forståelse for HMS-ledelse tror jeg med tiden ikke vil klare alle omstillingene. Bedrifter som forstår hvor smart og viktig HMS-ledelse er, vil klare seg mye bedre. Og i disse bedriftene er verneombudet en skattet deltaker.

 

Mer i denne kategorien « AMU-portalen

.
Kopirett 2020 © HMS Norge AS | Retningslinjer for personvern >