Logg inn / Registrer

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 869

HMS-økonomi

 shutterstock 49388395 web

 

Lønner det seg å investere i HMS og godt arbeidsmiljø? HMS er ikke bare en lovpålagt plikt. Det er heller ikke bare en etisk forpliktelse å ta vare på mennesker. Det er også en økonomisk mulighet.

Verdien av å forebygge
Dette kurset har vi kalt “Verdien av å forebygge”. Hva er det verdt at en negativ hendelse eller en negativ utvikling IKKE skjer?
HMS kan rett og slett også være lønnsomt. Men HVOR lønnsomt? Hvordan går vi frem for å beregne lønnsomheten ved hvert enkelt HMS-tiltak?
Hva finnes av studier og undersøkelser som viser lønnsomhet av ulike typer tiltak? Gode begreper som “Kost-nytte dialog” og “Ballongmetoden” er i ferd med å feste seg.
De gir hjelp for de gode resonnementene og de gode regnestykkene. HMS-økonomiske beregninger har faglig basis i Investeringsanalyser og Kost-Nytte beregninger, men henter også data fra risikostyring, statistikk og produksjonsdata.
Hvordan sette det hele sammen til robuste regnestykker som vi kan stole på?

Kursform
I kurset vil vi gå gjennom metoder og konkrete eksempler, både hva gjelder fysisk sikkerhet og psykososialt arbeidsmiljø. Vi vil ha gode dialoger om hvordan dette kan anvendes på egen arbeidsplass. Øvingsoppgaver vil bli gjennomgått.

Hvem passer kurset for?
Kurset egner seg for alle som er opptatt av å beregne verdien av godt og sikkert arbeidsmiljø; ledere, verneombud, HR-folk, HMS-folk.Kurset krever ingen forkunnskaper eller utdannelse. Dette er et grunnkurs som passer for alle som er motivert.

Kursleder
Kursleder er Christian H. Rafn, siviløkonom og leder av Sunne organisasjoner AS. Christian har skrevet boken “HMS=Økonomi, verdien av å forebygge”.
Vi kan love deg en matnyttig og interessant dag.
Pris: kr 15.000 for inntil interne deltakere

Tid og sted: etter avtale

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller tlf 9228 1801

Siste webinarer fra HMS Norge

juni 15, 2015

HMS-økonomi

De fleste er enige om at HMS er lønnsomt. Men kan man regne på det?
juni 14, 2015

Hjelp, vi får tilsyn

Hvorfor, hvordan hvor - og hva kan et tilsyn føre til? I studio: Regiondirektør i…
juni 14, 2015

Arbeidstid - Helse og Risiko

Lær mer om hvordan arbeidstidsordninger har betydning for helse og risiko.
juni 14, 2015

Hjelm og Hørselsvern

Hvilket hørselvern bør benyttes? Når bør hjelmen byttes? Hvilke ulike typer finnes? Hva er riktig…

.
Kopirett 2017 © HMS Norge AS | Retningslinjer for personvern >