Accessibility Tools

Årets Verneombud 2019

Hvem bør bli årets verneombud 2019? Kom med forslag!

De mange ti tusener av verneombudene i vårt langstrakte land gjør en viktig jobb for å utvikle og bevare et godt og trygt arbeidsmiljø. Men de samme verneombudene blir sjelden berømmet eller hedret for sin viktige innsats. Tvert om, de fleste gjør sin viktige jobb for langtidsfriske og skadefrie medarbeidere utenfor nyhetens lys. Dette ønsker HMS Norge, Stamina Helse og HMS-magasinet å gjøre noe med.
Har du forslag til en kandidat? En som har gjort en ekstra god innsats siste året? 

Send inn ditt begrunnede forslag til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. så snart du kan, og senest innen 1. mars 2019.

Vinneren vil bli hedret på HMS-Tinget 28. mars 2019.

 

ÅretsVerneombud2015Årets verneombud 2015; Kari Synnøve Tveit, Omvikdalen omsorgssenter og Kim Kvalvik, Tollvesenet.Foto: Jan Tveita, HMS Magasinet

Hvem kan bli årets verneombud?
• Årets verneombud må ha gjort en ekstra god innsats for bedre arbeidsmiljø eller bedre vernetjenestens kvalitet og posisjon over en viss tid.

• Hvor lenge er ikke helt avgjørende. Det viktige er at vedkommende har gjort noe som har bidratt vesentlig til bedre arbeidsmiljø, gjennom jobben som verneombud eller hovedverneombud.

• Det kan handle om fysisk eller psykisk arbeidsmiljø, konflikter eller mobbing.

• Det kan handle om sykefravær, skadeforebygging, eller arbeidshelse generelt.

• Det kan være vist spesielt god evne til godt samarbeid med medarbeidere, ledelse, AMU.

• Kanskje er det et verneombud som er ekstra god til å fange opp signaler og saker, eller det kan være en som har ekstra god evne til å få gjennomslag for sine saker.

• Det kan være et verneombud, eller et hovedverneombud

• Vinneren kan være en som har gjort en viktig, men kanskje stille innsats over mange år, like mye som en som har gjort en mer spektakulær, banebrytende enkeltinnsats. Det viktige er å ha gjort en forskjell.

Kjenner du et verneombud du synes har gjort en forskjell? Kanskje er det deg?

Juryen består av:
Jan Tveita. Redaktør i HMS Magasinet
Jarle Hellum. Leder av HMS Norge
Christian Rafn. Leder av Sunne organisasjoner as
Ingrid Nødtvedt. Bedriftsfysioterapeut og hovedverneombud i Stamina Helse

Hvordan begrunner du søknaden?
Det er ikke noen mal for hvordan du begrunner søknaden, annet enn at du tar utgangspunkt i det som er skrevet ovenfor, og begrunner som best du kan, helst konkret med eksempler.
Juryen vil foreta en helhetsvurdering, og evt. innhente ytterligere informasjon, om det trengs.

 

 


.
Kopirett 2023 © HMS Norge AS | Retningslinjer for personvern >